Gepost op

Haarverlies is niet leuk

Haar verliezen is voor veel mannen een probleem waar ze mee te kampen krijgen naar mate ze ouder worden. Veel mannen vinden dit niet fijn en worden er onzeker van. Er zijn een aantal dingen wat je aan haaruitval kan doen. Er zijn verschillende shampoos die er voor zorgen dat je haar sterker word en niet meer zo snel uitvalt. Veel mensen twijfelde aan de betrouwbaarheid van deze shampoos, omdat het te mooi om waard te zijn leek. Er zijn daarom een aantal onderzoeken gedaan om er achter te komen of het allemaal wel waar was, wat er op de shampoo fles stond. Er zitten in de shampoos een aantal stoffen die ervoor zorgen dat de haarzakjes sterker worden zodat de haren minder snel uitvallen. Dit is echter maar 5% van de hele shampoo fles waardoor het effect van die stoffen kleiner is dan dat veel mensen denken.

Er is iets wat veel effectiever is vergeleken met de shampoos, een haaruitval behandeling. Tijdens deze behandeling worden er kleine hoeveelheden hyaluronzuur in de hoofdhuid gespoten. Het hyaluronzuur zorgt ervoor dat je hoofdhuid sterker en gezonder word waardoor de haren dikker worden, steviger worden en minder snel uitvallen. Veel mensen maken gebruik van deze behandeling omdat het relatief goedkoop is om te doen en de behandeling niet lang duurt. Na verloop van tijd zal je merken dat je haarbos weer dikker word je kale plekken minder worden.

Wil je nou geen haarverlies behandeling ondergaan, maar wil je haarverlies voorkomen kan dat ook. Zorg ervoor dat je gezond eet, je vitamines binnenkrijgt en genoeg sport. Al deze dingen zorgen ervoor dat je haarvaten genoeg voedingstoffen binnenkrijgen en ze dus sterkere haren maken. Al met al is het belangrijk om je haar goed te verzorgen en gezond te leven om haarverlies te vorkomen. Als het hiervoor te laat is kan je altijd nog een behandeling ondergaan.