Gepost op

Long Live The Queen is duurzame kleding

We leven in een wereld waarbij alles snel aan het veranderen. Denk daarbij aan het milieu/klimaat, dingen op het gebeid van elektronica en ga zo maar door. Daarom probeert het merk Long Live The Queen zoveel mogelijk met bestaande materialen te werken. Het merk Long Live The Queen probeert zoveel mogelijk met bestaande materialen te werken. Zo recyclen ze bijvoorbeeld mooie knopen, katoenen stoffen en als het ander moois wat er te vinden is voor hergebruik. De collecties van Long Live The Queen zijn dus erg duurzaam.

Wanneer is kleding duurzaam?

Jezelf verdiepen in eerlijke duurzame kleding is een must bij het verduurzamen van je eigen kledingkast, maar ook van die van je zoontje of dochtertje. Eerst leggen we je graag uit waarom het goed is om voor duurzame kleding te kiezen. Fast fashion, zoals de naam al zegt wordt geproduceerd voor een zo’n hoog mogelijke productie en daarbij zo snel mogelijk. Dit gaat niet alleen ten koste van de druk op de kledingmakers en het uitputten van de natuur, maar ook van de kwaliteit.

Er zijn 3 opties waarmee je de impact op het milieu kunt verlagen. Dat zijn:

– Sociaal/ Ethische fashion
– Ecologisch/ Eco Fashion
– Economisch / Fair Fashion

Deze drie punten dragen onder andere bij aan duurzame kleding. Aan deze 3 punten kun je ook weer drie vragen aan koppelen. Denk bij ethische fashion aan de vraag: wie heeft de kleding gemaakt? Hierbij gaat het onder andere om de mensenrechten, werkomstandigheden en kinderarbeid.

Bij het onderdeel eco fashion kun je de vraag stellen: wat wordt er gedaan om de impact van het milieu te verlagen? Dit heeft dus met de impact van de mode industrie op het milieu, de natuur en aarde. Dan is er ook nog fair fashion. Hierbij kun je de vraag stellen of iedereen in de productieketen een eerlijk deel krijgt. Dit is tenslotte waar fair trade om draait.

Een uitgebreide collectie

Het merk Long Live The Queen is dus bewust bezig met die bovenstaande drie punten. Zij dragen dus bij aan duurzame kleding voor kinderen. Door het duurzame aspect kun je de meisjeskledingstukken, zoals: truien, jurkjes, broekjes van Long Live The Queen lang gebruiken en een tweede leven geven wanneer je de kleding doorgeeft. De collectie is geschikt voor verschillende leeftijden. De kleding is echter alleen ontworpen voor meisjes in de leeftijd van 4 tot 14 jaar. De kleding is van nu. Hel je dochtertje bij het creëren van een eigen stijl, zodat ze vol zelfvertrouwen de wereld gaan ontdekken.

Het motto van Long Live The Queen is tenslotte ook: “To reduce the footrpint, we leave behind and let our childeren live long and happily ever after”.