Gepost op

Steunkousen kunnen ook mooi zijn

Steunkousen bieden niet alleen ondersteuning tijdens dagen van verdikte onderbenen (oedeem), maar ook je bloedvatenstelsel ondervinden steun; wat uiteindelijk bevordelijk is voor je hart. Doordat het bloed minder goed naar het hart teruggepompt wordt, ontstaan vochtophopingen; meestal op de laagst gelegen plaats (de benen en voeten dus. Door een steunkous kán er nauwelijks vochtophoping plaatsvinden, doordat de kousen als elastiek om de benen pressie uitoefenen. 

Eigentijdse steunkousen

Jonge vrouwen kunnen al last krijgen van opgezwollen onderbenen. Vaak laten zij dit begaan omdat zij simpelweg geen zin hebben om "oma-kousen" te dragen. Tegenwoordig is er een goed alternatief voor de traditionele steunkous, namelijk gekleurde steunkousen/ sportieve steunkousen, die ook een sok-functie bieden (het gaat dus letterlijk om een kniekous met voet; daar waar de traditionele steunkous van de hiel tot onder de knie loopt). De gekleurde steunkousen zijn er in heel veel vrolijke motieven en hebben niets weg van een steunkous; m.a.w. deze is dus onherkenbaar als zodanig. 

Nieuwsgierig geworden? Je kunt de steunkousen hier kopen online. En .. het is natuurlijk ook een geweldige cadeautip voor anderen!