Gepost op

Welke stof gebruikt u voor overhemden?

Klanten van ons bedrijf zijn soms onzeker wat betreft de stofkeuze voor hun overhemd. Ten eerste verkopen wij uitsluitend 100% katoenen stoffen, maar nu is de ene kwaliteit katoen niet de andere. Wereldwijd hoog genomineerd is Egyptisch katoen. Vanwege de zachtheid en de sterkte van dit natuurproduct behoort deze katoensoort tot de absolute top.

Katoenmix met synthetische stoffen?

Er zijn overhemd aanbieders die een melange verkopen van bijvoorbeeld 60% katoen en 40% acryl. Dergelijke overhemden ademen slecht doordat er gebruik wordt gemaakt van synthesische stoffen die geen vocht absorberen. Het resultaat is vaak vochte transpiratievlekken onder de oksels en op de borstpartij. Om dit te voorkomen draagt u bij voorkeur overhemden vervaardigd van 100% katoen

Linnen overhemden

Linnen overhemden zijn prachtig; vooral wanneer de overhemden ongedragen in de rekken hangen. Zodra u echter enkele uren een linnen overhemd draagt, zult u merken dat het overhemd op bepaalde plaatsen (zoals ellebogen) drastisch 'uitlubbert', dit komt omdat linnen meerekt, waardoor linnen bijzonder gevoelig is voor kreukels en 'lubber' plekken. Een melange van katoen en linnen is daarentegen wel degelijk bruikbaar en levert vaak prachtige bruikbare stoffen op voor o.a. overhemden. 

Italiaanse overhemden

Tot de absolute top onder de overhemden behoren Italiaanse overhemden. Zowel op gebied van styling, ontwerp en uitvoering mag een Italiaans overhemd simpelweg niet ontbreken in uw kledingkast.