Gepost op

Ga ervoor

Tijdens een loopbaan zijn er veel situaties waardoor u eventueel uw baan kan verliezen. Dit is een nare tijd dat veel stress veroorzaakt. Vaak is dit ongegrond en wordt u niet ontslagen, toch is het mogelijk dat uw baas u wel ontslaat. Dit is voor uw carrière een minpunt waardoor je even werkloos zal zijn, tenzij u dit goed aan heeft gepakt, dat u na uw laatste werk dag de volgende week ergens anders begint. Maar het ontslag is ook een kans, zo kunt u er voor kiezen om totaal iets anders te gaan of veel tijd aan uzelf te wijden zodat u vervolgens weet wat uw roeping is. Er is nu ook een kans om van uw hobby uw baan te maken, dit moet dan wel op den duur rendabel zijn.

Als u na een aantal jaren in dienste geweest te zijn ontslagen wordt, heeft u recht op een vergoeding. Deze vergoeding kunt u gebruiken voor het levensonderhoud, het opstarten van een eigen zaak of een dienst. Levensonderhoud staat natuurlijk op de eerste plek het is belangrijk dat u de primaire en secundaire levensbehoefte kunt blijven uitvoeren. Een eigen zaak starten is vaak wel duurder dan de vergoeding, u dient dan ook spaargeld te gebruiken. Een service of dienst kan verschillende doeleinden hebben. Veel einddoelen is het hebben van een baan, ervoor zorgen dat u geld ontvangt.

Zo heeft carrierepoort verschillende diensten, één van deze diensten is outplacement. Een outplacement zorgt ervoor dat u wordt opgevangen na een ontslag, kort door de bocht, het zorgt dat u weer aan de slag kunt. Tijdens deze dienst wordt geholpen met verschillende zaken, een voorbeeld hiervan is dat u wordt voorbereid op het solliciteren, u krijgt dan trainingen over hoe u uzelf kunt verkopen en wordt u bijgeschaafd over de nieuwe technieken op het gebied van solliciteren.