Gepost op

In 2016 groeit smartphoneverkoop met 6,6%

De groei van het aantal verkochte smartphones wereldwijd zwakte de afgelopen jaren iets af. Op zich niet heel vreemd. De smartphonemarkt raakt immers langzamerhand verzadigd. Zo’n beetje iedereen heeft inmiddels al een smartphone op zak. Toch is er nog steeds een lichte groei te zien.

 

Cijfers die onlangs gepubliceerd werden door onderzoeksbureau GfK lieten zien dat het aantal verkochten smartphone in 2016 met 6,6% stijgt. Dat lijkt op zich niet heel veel. Maar zetten we dit percentage om naar concrete aantallen, dan zijn er in 2016 wereldwijd zo’n 1,4 biljoen smartphones verkocht.

 

Wil jij graag een nieuwe smartphone? Kies dan voor alle voordelen van nieuw, maar dan voor een aantrekkelijke prijs. Bij SWOOPkrijg je een refurbished toestel met dezelfde levensduur en kwaliteit als nieuw, alleen dan voor een lagere prijs.

 

Stijging komt vooral door China

De stijging van 6,6% is vooral te danken aan de sterke groei in China. Al een groot aandeel van de smartphonemarkt is in de handen van China. Zo wordt bijna 1 op de 3 smartphones hier verkocht. Toch lijkt de Chinese smartphonemarkt nog steeds niet verzadigd. De stijging van het aantal smartphoneverkopen was hier zelfs 15%

 

China is niet de enige opkomende markt, waar groei is. Ook landen zoals Midden-Oosten, Afrika, Midden- en Oost-Europa, en gedeeltelijk Azië verkochten meer smartphones ten opzichte van 2015. De groei is hier wel wat minder en beperkt zich maar tot 1 cijfer.

 

Markten die al verzadigd zijn (zoals in Noord-Amerika en West-Europa), laten nauwelijks groei zien. Het aantal verkochte toestellen was hier ongeveer hetzelfde als het jaar ervoor.

 

Dat China altijd de grootste stijger blijft, dat denkt GfK niet. Ook hier raakt de markt langzamerhand verzadigd. De verwachting is dat in 2017 ook hier de groei zal afnemen. Landen als Centraal- en Midden-Europa zullen dan het stokje overnemen, want hier is de markt nog lang niet verzadigd.