Gepost op

Overhemden van duurzame kwaliteit

Steeds meer bedrijven en producenten leggen zich toe op duurzame fabricage van goederen. In de meubelindustrie was dit al langer het geval, maar ook de kledingindustrie volgt nu. Eternais een Duitse fabrikant van kwalitatief hoogstaande overhemden, die nauwelijks gestreken hoeven te worden. Met name het strijkvrij maken van overhemden kan een schadelijk proces zijn voor mens en natuur. Eterna overhemden dragen echter het label “The good shirt”. Dit betekent dat de hemden voldoen aan een tweetal certificeringen. Het eerste betreft de gebruikte materialen en het tweede de werkomstandigheden van de producenten.

 

Made in Green

De productie van Eternaoverhemden vindt van begin tot eind plaats in Europa. Zo kan de fabrikant garanderen dat er geen schadelijke stoffen worden gebruikt en dat de mensen die de shirts met veel vakmanschap en zorg maken er een eerlijk loon voor krijgen. Voor het milieuaspect heeft Eterna het OEKO-Tex Standard 100 certificaat gekregen. Dit is een keurmerk voor duurzaam textiel. Voor de omstandigheden waarin gewerkt wordt, ontving het merk het OEKO-Tex STeP certificaat. Tezamen heeft dit weer geleid tot het Made in Green certificaat, dat aangeeft dat Eterna haar overhemden produceert onder goede omstandigheden voor mens en natuur.

 

Easy iron of strijkvrij Eterna overhemd

Alle overhemden van Eterna zijn op zo’n manier gefabriceerd, dat je ze niet of nauwelijks hoeft te strijken. Dit wordt aangegeven met de labels ‘strijkvrij’ en ‘easy iron’. Dit is voor iedereen, die strijken niet als hobby heeft natuurlijk een fijne bijkomstigheid. Maar minstens zo belangrijk is dat de overhemden wel comfortabel aanvoelen. Dit heeft Eterna bereikt door fijne katoen garen te gebruiken en deze al dan niet te mengen met elastaan. Ook de afwerking van de naden is op een manier gedaan, die irritatie aan de huid voorkomt en toch stevigheid biedt.