Gepost op

Relatiegeschenken bedrukken

Als bedrijf is het handig om voorwerpen of producten te laten bedrukken. Zo wordt je als bedrijf beter herkend en krijg je misschien wel meer klanten.  Nu denk je vast, maar wat kan ik laten bedrukken? Je moet voorwerpen laten bedrukken die echt gebruikt kunnen worden. Denk  hierbij aan pennen, tassen, kleding, aanstekers en fietsbellen. Hierop komt je bedrijfslogo te staan en dit wordt dan voor je bedrukt. Ook is het leuk om dit cadeau te doen, want mensen vinden het wel leuk om verrast te worden, daarom zeg ik altijd “geef het cadeau onverwachts’’ Dan is het nog leuker.

Waar kun je producten bedrukken?

Het laten bedrukken van je logo kun je in bepaalde hobby winkels doen, maar hier kun je vaak geen grote aantallen bestellen. Als je op het internet besteld kun je diverse relatiegeschenken kopen, meestal moet je wel een groot aantal aanschaffen. Dit scheelt je echter ook in de portemonnee, want de prijzen per stuk zijn relatief goedkoper. In die webshops kun een grotere variatie aan producten vinden die  je kunt laten bedrukken, hierdoor kan je kijken wat je het leukst vindt. Deze producten worden ook wel relatiegeschenken genoemd en zijn heel populair.

Top 10 Relatiegeschenken

1.       Schrijfwaren

2.       Usb-sticks

3.       Kleding

4.       Aanstekers

5.       Notitieblokjes

6.       Kopjes

7.       Telefoonhoesjes

8.       Sleutelhangers

9.       Zweetbandjes

10.   Mutsen

Wat we vooral veel zien zijn bedrukte pennen, usb-sticks en kleding. Als je logo met een slogan op deze artikelen wordt gedrukt, dan is dit na de eenmalige aanschaf natuurlijk een goede investering. Als je deze artikelen weggeeft als relatiegeschenk dan ziet iedereen je logo en dit is dus een goede manier van reclame maken voor je eigen brand. Een goedkope manier voor een beetje publiciteit! Dit heeft ook een positieve invloed op je zakenrelaties, want je geeft gratis producten weg.