Gepost op

Waarom een relatiegeschenk?

Een onverwachts cadeau krijgen is altijd leuk en word dan ook erg gewaardeerd door mensen. Het is altijd goed om te laten weten dat je aan iemand denkt, op wat voor manier dan ook. Voor bedrijven is dit belangrijk om zo klanten te onderhouden, dit doen ze doormiddel van relatiegeschenken. Steeds meer bedrijven maken gebruik van deze marketingstrategie, doordat deze manier van promotie materiaal een stuk goedkoper is dan het uitzenden van reclames op de tv of radio. Cadeaus worden niet alleen maar gegeven voor een verjaardag of een andere gelegenheid waarbij een cadeau past, ondernemers en bedrijven gebruiken dus ook cadeaus voor verschillende gelegenheden. Als een bedrijf een relatiegeschenk geeft dan is dit vaak voor de naamsbekendheid, deze relatiegeschenken zijn relatief goedkoper. De relatiegeschenken die worden gebruikt voor het personeel als ze bijvoorbeeld 25 jaar in dienst zijn, die zijn een stuk duurder. Natuurlijk kan dit ook weer verschillende per bedrijf, maar dit gebeurt wel vaak op deze manier.

Keuze uit honderden relatiegeschenken

Doordat steeds meer bedrijven en ondernemers gebruik gaan maken van relatiegeschenken moet de productie van deze artikelen ook worden verhoogt. Dit is een groot voordeel voor de producenten die deze relatiegeschenken maken. Tegenwoordig is er enorm veel variatie in relatiegeschenken, je wil als bedrijf natuurlijk niet iedere keer hetzelfde relatiegeschenk geven. Er wordt ook rekening gehouden met het seizoen als er relatiegeschenken worden gemaakt, dit is een hele goede zet van de producenten. Voor in de zomer kun je bijvoorbeeld een strandbal, parasol of strandlaken geven als relatiegeschenk, dit is voor in de winter niet erg toepasselijk. In dat seizoen geeft je bijvoorbeeld een muts of handschoenen, in de herfst komt een paraplu goed van pas en in de lente kun je bijvoorbeeld mooie bloemen geven die bij dit seizoen passen. Zo zijn er nog veel meer soorten relatiegeschenken die het hele jaar door kunnen worden gegeven, hierbij kun je denken aan usb-sticks, waterflessen, T-shirts, pennen en ga zo maar door. Al deze relatiegeschenken kunnen weer worden bedrukt met een logo van het bedrijf om zo de naamsbekendheid te vergroten.

Een pen als relatiegeschenk 

Tegenwoordig komen er steeds meer modernere relatiegeschenken die goed in deze tijd passen, hierbij kun je denken aan verschillende gadgets. Het oud vertrouwde relatiegeschenk is daarbij nog niet van de aardbodem verdwenen, er worden nog steeds pennen weggegeven als relatiegeschenk. Dit is voor het bedrijf een goedkope en goede manier om zo de naamsbekendheid te vergroten of om klanten te laten weten dat je aan ze denkt. De pen kan worden bedrukt met het logo van het bedrijf, het grote voordeel van een pen als relatiegeschenk is dat deze vaak wordt gebruikt en ook wordt deze vaak uitgeleend. Deze en andere relatiegeschenken kun je onder andere online bestellen op goedkooppennenbedrukken.nl. Op deze manier wordt het promotiemateriaal iedere keer weer verspreid en komen steeds meer mensen te weten over het bedrijf. Een goedkope maar effectieve marketingstrategie!